Toto šumivé víno sa získava z najlepších viníc Glera nachádzajúcich sa v kopcoch Asolane (lokalita Sant’Anna), ktorých hlavnou charakteristikou je extrémna suchosť daná aj typom pôdy, z ktorej pochádza, nazývaná „caranto“.
Na hektár je 3000 viniča, hrozno sa pestuje systémom Cappuccina, následne sa vyberá a zbiera do debničiek počas zberu. Zber sa koná posledných desať septembrových dní.
Hrozno sa vyberie, vloží do obalov a potom sa jemne lisuje. Následne sa nechá stáť 20 hodín pri nízkej teplote, do vína sa pridávajú vybrané kvasinky.
Fermentácia trvá približne 15 dní pri 17 °C, potom sa víno udržiava na teplote kontrolovanej nádrže až do začiatku procesu šumenia.
Ďalšia fermentácia v autokláve s vybranými kvasinkami pri 16°C na 90 dní.
Servírovacia teplota 6-8 °C
Farba: Slamovo žltá
Vôňa: Vistária, jablka a baza
Chuť: Veľmi suchá, pikantná a intenzívna
Tip: Najlepšie sa podáva s grilovanou rybou alebo ako aperitív
(Bez podrobnejšieho popisu.)