Najúčinnejší a najznámejší žalúdočný likér nielen na Slovácku. Vyrába sa dlhou maceráciou nezrelých orechov spoločne s deviatimi bylinami a korením.
Nápoj sa získava vylúhovaním nezrelých plodov vlašského orecha s prísadou deviatich korenín a bylín vo veľmi jemnom liehu.
Prírodnú horkosť dolaďuje jemné dosladenie, takže zrením získava likér vyváženú chuť s korenisto-orechovým nádychom.
Rovnako ako všetky produkty Žufánek, aj Orechovka je 100% prírodná a je úplne závislá na úrode a kvalite orechov z daného roka.
Jednotlivé ročníky sa môžu líšiť v intenzite orechovej chuti a vône. Ako tvrdia výrobcovia: ,,Základ vychádza z postupov výroby orechovky, ktorú vyrábala prababička našej babičky, známa to bylinkárka a ľudový liečiteľ.“
Konzumácia orechov má protizápalové vlastnosti, ktoré sa prejavujú hlavne pri srdcových a cievnych chorobách. Pomáhajú regulovať krvný tlak a udržiavať nízku hladinu cholesterolu. Majú antioxidačné účinky, pôsobia proti astme a posilňujú črevá.
(Bez podrobnejšieho popisu.)