Jablkovica Žufánek dozrievala v dubových sudoch po dobu 18 mesiacov.
V roku 2018 uviedli na trh prvý destilát z drvených jabĺk z roku 2017.
Polovicu jabĺk očistili, vytlačili šťavu, fermentovali, destilovali a skladovali v dubových sudoch takmer dva roky.
Ak by to bolo možné, nazvali by sme túto jablkovicu kalvadosom. Ale nemôžeme. Označenie Kalvádos (Calvados) môže niesť len jablkové brandy z francúzskej časti Normandie.
Presne ako Champagne. Preto máte možnosť ochutnať destilát z jabĺk vyrobených iným spôsobom.
Tento z celých jabĺk a dozrievaný z jablkovej šťavy. J
ablkovica Žufánek dozrievala v bielych dubových sudoch po dobu 18 mesiacov. Z nich získala svoju farbu, jemnosť, sladkosť a ľahký vanilkový tón.
(Bez podrobnejšieho popisu.)