Destilovaný z borievok oberaných po prvých mrazoch. Vysoko kvalitný borievkový destilát intenzívnej plnej chuti ukrýva v každej fľaši ukrýva až 8000 borievok.
Je výsledkom tradičnej 2-stupňovej destilácie a krátkeho zrenia v špeciálnych kameninových nádobách.
Ak ste fanúšikom alkoholu vyrobeného z borievok, či už sa jedná o gin alebo borovičku, tak tento destilát vo svojom „gastro poznávaní“ jednoznačne nesmiete vynechať.
Okrem toho, že je jedinečný svojho druhu, nielen u nás na Slovensku ale i v zahraničí, radí sa svojou kvalitou, koncentrovanou silou a chuťou medzi top produkty, ktoré na poli borievkových alko-nápojov môžete ochutnať.
Áno, iste už tušíte, že reč nie je o ničom inom, ako o čistom borievkovom destiláte Juniperus Pure Distilled.
Ten nadväzuje na legendárnu radu Juniperus, ktorá je najstarším slovenským alkoholovým brandom, registrovaným už od roku 1905.
Trenčiansky liehovar Old Herold pod siluetou majestátneho hradu stále dodržiava tradičný postup výroby a celé generácie liehovarníkov spracúvajú borievky náročným fermentačným a destilačným procesom.
Prémiovosť tohto destilátu spočíva, ako už bolo spomenuté, hlavne v jeho obsahu.
Každá fľaša v sebe ukrýva až 8000 borievok, zatiaľ čo v bežných značkových borovičkách je ich spracovaných cca 200-600 ks.
To zabezpečuje jeho koncentrovanú silu a jedinečnú chuť. Lieh je použitý len pri príprave kvasu, aby sa rozpustili vzácne organické látky z borievok. Samotné borievky sú oberané ručne po prvých mrazoch.
Vysoko kvalitný borievkový destilát je získaný špecifickou metódou spočívajúcou v dvojstupňovej destilácii fermentovaného kvasu z rozomletých borievok.
Intenzitu plnej koncentrovanej chuti zjemnili a zharmonizovali skúsení liehovarnícki majstri tradičným postupom krátkeho zrenia v špeciálnych kameninových nádobách bez prístupu vzduchu.
Juniperus
(Bez podrobnejšieho popisu.)